•  

  Benieuwd hoe we dit jaar ons 25-jarig jubileum vieren?

 •  

  Kent u ons boek Vasthouden is loslaten al?

 •  

  CFO VolkerWessels: Management Ontwikkel Leergang is impactvol, uitdagend en leerzaam

 •  

  Ons team

 •  

  Leadership Journey: een unieke leerervaring die je nooit vergeet

 •  

  Directievoorzitter Obvion: samenwerking met Winner leidt tot daadwerkelijke verandering

 •  

  Onze impact gratis ervaren? Informeer naar de mogelijkheden.

 •  

  Lijkt het gras altijd groener bij de buren?

 •  

  Benieuwd hoe Winner vleugels geeft aan Red Bull?

Nieuwsberichten

Prachtige tocht Alaska!

De afgelopen weken heb ik een intensieve en...

Lees meer

Winner Foundation in Afrika

Afgelopen week heeft Robert Gieling vanuit de...

Lees meer

Change Management, Boardroom Consultancy en Executive Coaching


Change management is van alle tijden, er zijn duizenden boeken over geschreven en het is in veel grote organisaties een van de belangrijkste kernthema’s in deze huidige dynamische tijd vol onzekerheden. Voortdurend vernieuwen is noodzakelijk voor het succes van een organisatie. Toch vereist het veerkracht om verandering als constante te aanvaarden; we verzetten ons allemaal uit nature tegen verandering, omdat we bang zijn voor het onbekende. Het instrumentaliseren van veranderingen in organisaties lijkt alleen maar sterker te worden vanuit een controlebehoefte. Micro-management werkt echter beperkend ten aanzien van creativiteit. Men geeft anderen de schuld voor het uitblijven van resultaten en er ontstaat een cynische en negatieve sfeer. Geen wonder dat 70% van veranderingen mislukt.

Vanuit 20 jaar ervaring in leiderschapsontwikkeling en het begeleiden van verandertrajecten bij grote organisaties over de gehele wereld, heeft Winner een visie op veranderen ontwikkeld die werkt en waarbij organisatieveranderingen niet langer verandermanagement en sturen inhoudt, maar het faciliteren van het zelforganiserend ontstaan van (gedrags)veranderingen bij medewerkers en teams binnen organisaties.

Innovatie komt tot stand door open dialogen en motiverende vraagstukken. Wij adviseren directies over strategievorming en het initiëren en vormgeven van changetrajecten. Deze trajecten voeren wij succesvol uit met concrete resultaten in de praktijk in nauwe samenwerking met de diverse teams in de organisaties. Zie bijvoorbeeld de Obvion case. Daarnaast coachen wij directies en spiegelen op hun eigen voorbeeldgedrag.

Winner realiseert in partnership met organisaties harde resultaten door ruimte te geven aan het leiderschap van alle medewerkers, waarbij de verandering vanuit ownership vanuit de mensen in de organisatie zelf wordt gedefinieerd en gerealiseerd in plaats van er op te drukken en te sturen vanuit een overdreven en misplaatste controlebehoefte. Dit vergt lef van de leiders van organisaties om los te laten, het proces te vertrouwen en zelf het voorbeeld van de gewenste gedragsverandering te willen en kunnen zijn (Gandhi: “Be the change you wish to see in the world”).

 

Het inzetten van Real Life Leadership Trainingen/Interventies kan een vervolgstap zijn. Deze interventies worden ingezet om de organisatie in beweging te krijgen ten behoeve van de realisatie van de (verander-) strategie.